InDesign, Photoshop en Illustrator - de beste tips en tricks

InDesign, Photoshop en Illustrator - de beste tips en tricks

Uitvoering
Hardcover, kleur , 264 pagina's
Auteur
ISBN
9789059409552
Gepubliceerd
2017
€ 41,99
niet meer leverbaar

Handig om te weten: van dit boek is een webversie beschikbaar. Als u zich registreert, krijgt u gratis toegang, plus relevante extra’s.

Hoe maak je in InDesign snel een uithangende inspring, een inhoudsopgave of een persoonlijke Lorem Ipsum en hoe verbreek je veilig tekstkaders? Wat is in Illustrator de beste manier om tekst te omlijnen en hoe werkt 3D? Waarom heeft een ster geen middelpunt en hoe voeg je er dan zelf een toe? Illustrator heeft geen tintstalen: kun je die toch maken? Hoe ga je om met honderden lagen in Photoshop? Wat kun je allemaal doen met slimme objecten en hoe geef je een laag zes laagmaskers? En hoe kun je het best een schaduw aanzetten?

Antwoorden op die vragen en veel meer vind je in dit tipboek voor InDesign, Photoshop en Illustrator. Het boek bevat meer dan 225 tips en is handig ingedeeld per programma. Een tip bestaat uit een korte uitleg, begeleid door veel illustraties. Elk deel is verdeeld in overzichtelijke hoofdonderwerpen, zoals lagen, tekst en kleur. Met de uitgebreide index vind je met een enkel woord snel de tip of truc die je zoekt. Dankzij deze tips leer je beter en sneller werken bij het maken van magazines, kranten, huisstijlen en andere uitingen.

Voor de meeste grafisch vormgevers, dtp’ers, werktekenaars en andere betrokkenen zijn InDesign, Photoshop en Illustrator een heilige drie-eenheid. Met paginaopmaak, beeldbewerking en vectortekenen verdienen zij hun dagelijks brood. Auteur Jan Ris gebruikt elk van deze programma’s sinds hun introductie. Voor Illustrator en Photoshop gaat dat drie decennia terug, voor InDesign wat jaartjes minder. Sinds de eerste ontmoetingen met de software is hij op zoek naar de naadjes van de kous, de sterkste trucs, de snelste tips en geheimen van de software. Hij gebruikt zijn kennis uiteraard voor eigen studiowerk, maar kan tips en trucs vooral ventileren tijdens de grafische trainingen die hij geeft in eigen ruimtes van zijn bedrijf, First Center in Almere, maar net zo vaak is hij op de werkvloer van de klant te vinden.

Wis filter
  • Jan Ris

    Jan Ris

    Auteur Jan Ris is Photoshopper van het eerste uur en altijd op zoek naar het naadje van de kous. Hij gebruikt z n kennis voor het dagelijkse studiowerk maar vooral ook voor de trainingen die hij geeft in z n eigen bedrijf First Center in Almere. En hij...
    Ris R

InDesign, Photoshop en Illustrator - de beste tips en tricks

Vooraf
1
InDesign tips
Tekst
Kaders & lijnen
Import & export
Kleur
Lagen
Beeld
Sneller werken
Transparantie
Transformeren
Illustrator tips
Tekst
Paden
Transformeren
Lagen
Kleur
Transparantie
Sneller werken
Photoshop tips
Lagen
Aanpassen
Sneller werken
Tekst
Filters
Transformeren
Kleur
Paden
Weet je?
Register

Meer lezen? Op onze zustersite blog.computercreatief.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met nuttige tips, trucs en andere lezenswaardigheden.

Bij InDesign, Photoshop en Illustrator - de beste tips en tricks hebben wij de volgende aanvullende artikelen gevonden:


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over dtp op ComputerCreatief.nl

Relevante blogs zoeken...