Echt leiderschap (e-book)

Echt leiderschap (e-book)

Essenties van persoonlijk leiderschap

Uitvoering
E-Book , 144 pagina's
ISBN
9789089650580
Gepubliceerd
2010
€ 19,99

Leidinggevenden op alle niveaus beleven spannende tijden. De eisen zijn hoog, soms tegenstrijdig en lijken bovendien steeds te veranderen met de tijdgeest. Gaat het om coachen en bezielen van medewerkers of om het bereiken van harde resultaten? Moet de leider dienstbaar of zichtbaar zijn? Wordt slagkracht op korte termijn, of duurzaamheid op lange termijn gevraagd? Leiderschap is een zoektocht, waarbij geen pasklare antwoorden voorhanden zijn. De praktijk is weerbarstig, de bestaande theorieën bieden maar ten dele houvast. Hoe vindt u als leidinggevende uw eigen weg?

Dit boek biedt u een kompas voor op reis. Er worden geen dogma´s gepresenteerd, maar fundamentele inzichten en originele zienswijzen, waarin u zich kunt spiegelen.

Als de omgeving complex en onzeker is, dan zijn er leiders nodig die een eigen koers kunnen varen en die over de persoonlijke rijpheid beschikken om stevigheid met kwetsbaarheid te combineren. Echte leiders zijn in staat richting te geven en om te gaan met paradoxen. Zij kunnen nieuwe antwoorden ontwikkelen en mensen daadwerkelijk met elkaar verbinden.

In dit boek worden drie essenties belicht: innerlijke kracht, visie en beïnvloeden. Dit zijn de kwaliteiten die écht leiderschap vormen en die tot écht engagement leiden. U leest over charismatisch en bezielend leiderschap, maar ook over het omgaan met emoties en het belang van zelfkennis. Rijnlandse managementprincipes zijn daarbij richtinggevend.

Dit boek is bedoeld voor alle leidinggevenden, zowel beginnend als ervaren, die zich bezinnen op hun rol en aanpak en zichzelf een spiegel willen voorhouden: ben ik een échte leider?

Met een voorwoord van Alexander Rinnooy Kan en een introductie door Trude Maas-de Brouwer.

Wis filter
 • Ietje Lindermann (op dit moment geen actieve boeken)

  Ietje Lindermann (1951) is senior trainer adviseur en coach bij GITP. Zij ontwikkelt en begeleidt programma s rondom leiderschap en teamontwikkeling waarbij diepgaande en duurzame verandering voorop staan. Zij is gespecialiseerd in het verbinden van persoonlijke...
  Lindermann L
 • Marcel Wanrooy

  Marcel Wanrooy

  Marcel Wanrooy is senior GITP er en specialist op het gebied van leidinggeven aan professionals. Hij coördineert leiderschapstrainingen en is allround adviseur trainer en begeleider. In 2007 is hij gepromoveerd op het onderwerp Besturing van professionele...
  Wanrooy W

Meer weten over Leiderschap? Er is meer! Op ons blog blog.vanduurenmanagement.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met ervaringen, expertise en best practices om jou te helpen groeien als professional.

Deze artikelen gaan net als Echt leiderschap (e-book) over Leiderschap en vind je misschien ook interessant.


Results of blog query (this text will be replaced...)

Andere relevante artikelen in de categorie op blog.vanduurenmanagement.nl .

Relevante blogs zoeken...