Vandaag doen wat morgen nodig is (e-book)

Vandaag doen wat morgen nodig is (e-book)

Ruimte maken voor sprongsgewijze organisatieverandering

Uitvoering
E-Book , 192 pagina's
Ook beschikbaar
Auteur
ISBN
9789089652072
Gepubliceerd
2015
€ 17,99

Hoe leren we om organisatieverandering te associëren met vrolijke begrippen als avontuurlijk, plezierig en inspirerend? Dit boek pleit voor het rigoureus opschudden van verouderd denken over organiseren en leidinggeven. Verontrustend voor de zich veilig wanende elite, hoopgevend voor alle talent dat zich nu ingeperkt voelt in het creëren van vruchtbare en vertrouwenwekkende werkrelaties. Dit talent heeft per direct ruimte nodig om te kunnen bewegen, te experimenteren en alle energie te richten op de steeds veeleisender klant.

Daarom gaat het hier over meters maken, doorbraken realiseren, geestverwanten samenbrengen en met minder inzet van uren veel meer bereiken. Alles wordt dan lichter, leniger en betekenisvoller. Bij zelfgekozen ontwikkeling is er namelijk geen sprake van weerstand. Die piept alleen op bij opgelegde verandering.

Door zelf te doen wat morgen nodig is en je te concentreren op sprongsgewijze, kleinschalige doorbraakexperimenten, word je positief besmettelijk voor je omgeving en ontstaat er een inktvlekwerking. De beloning: het gevoel dat je zinvol werk doet waarbij je trouw blijft aan je eigen keuzes, en een organisatie waarin je samen met anderen zonder onzinactiviteiten het leven van alle betrokkenen gelukkiger maakt.

Rob Fijlstra is een professional met een missie. Het gaat hem vooral om het zien, bevrijden en activeren van ongebruikt potentieel. Hij schreef eerder drie succesvolle boeken op het kruispunt van psychologie en bedrijfskunde.

Wis filter
  • Rob Fijlstra

    Rob Fijlstra

    Rob Fijlstra is zelfstandig adviseur spreker en schrijver. Als klankbord en inspirator helpt hij bedrijven bij vernieuwingen op het snijvlak van psychologie en bedrijfskunde....
    Fijlstra F

Vandaag doen wat morgen nodig is (e-book)

1
Waarom juist nu dit boek?
2
Ruimte maken voor vernieuwing
3
Breuklijnpijn en ander ongerief
4
Omgaan met raar gedrag
5
De stille kracht van authenticiteit en vertrouwen
6
Anders kijken, meer zien
7
Ieders talent telt!
8
Elkaar in scoringspositie brengen
9
Een kwestie van boerenverstand
10
Integraal vernieuwen
11
Waarderend saneren
12
Just do it
Slotoverdenking
Bijlage 1
Inspiratiebronnen
Bijlage 2
Spiegel: is mijn organisatie ieders vertrouwen waard?
Bijlage 3
Spiegel: hoe verbonden ben ik zelf?
Bijlage 4
Uitdagende vragen voor zelfonderzoek en teambuilding
Bijlage 5
Samenvatting op een A3
Over de auteur
Register

Meer weten over Algemeen Management? Er is meer! Op ons blog blog.vanduurenmanagement.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met ervaringen, expertise en best practices om jou te helpen groeien als professional.

Deze artikelen gaan net als Vandaag doen wat morgen nodig is (e-book) over Algemeen Management en vind je misschien ook interessant.


Results of blog query (this text will be replaced...)

Andere relevante artikelen in de categorie op blog.vanduurenmanagement.nl .

Relevante blogs zoeken...