Coachen met een leeg hoofd (e-book, 2e herziene editie)

Coachen met een leeg hoofd (e-book, 2e herziene editie)

Echt luisteren, zonder oordeel

Uitvoering
E-Book , 240 pagina's
Ook beschikbaar
Auteur
ISBN
9789089654526
Gepubliceerd
2019
€ 22,99

Als coach samen met je coachee bouwen aan bewustwording, bewustzijn en verantwoordelijkheidsbesef en toewerken naar een lonkend en helder doel – dat is de essentie van coachen. Een coach moet daarom een goede luisterantenne hebben voor wat er in een ander omgaat. Hoe weet je als coach welke aanpak passend is bij het doel dat de coachee wil bereiken? Dat betekent dat je heel goed moet luisteren naar wat je coachee wil en kan en dan pas samen de route bepaalt. Kies je de route van de expert, de gids of het geweten? Kortom: hoe coach je op maat?

Coachen met een leeg hoofd leert je kiezen voor de manier die past bij het doel van je coachee. Je leert coachen in vier stappen: verbinden, verwonderen, verifiëren en verdergaan. Je leert waar jouw radio van aangaat, waardoor luisteren lastiger wordt. Je leert ook hoe je je radio zachter kunt zetten, zodat je je kunt openstellen voor de signalen die je coachee uitzendt. Want als je luistert naar je eigen zenders, die een mening heb¬ben, een oordeel of een oplossing, dan luister je niet echt naar de ander. Pas als je eigen hoofd leeg is, kun je de ander helemaal horen.

- Tweede herziene editie. Van de vorige meer dan 6000 exemplaren verkocht!

- Met tips, oefeningen, bloopers en veel praktijkvoorbeelden.

Wis filter
  • Nicolette Kat

    Nicolette Kat

    Nicolette Kat (1967) heeft ruim 20 jaar ervaring in de opleidingsbranche in verschillende rollen. Talent ontwikkelen staat centraal in haar loopbaan als trainer (loopbaan)coach en ontwerper van talentprogramma s in binnen- en buitenland. Meer informatie...
    Kat K

Coachen met een leeg hoofd (e-book, 2e herziene editie)

Voorwoord bij de nieuwe geheel herziene druk
1
Inleiding: coachen op niveau
2
Maak echt contact
3
Niet oplossen maar luisteren
4
Is dit de kern?
5
Hoe nu verder?
6
Zet je zender uit
7
Laat je verrassen
8
Helpen scherpstellen
9
Oefening baart kunst
10
Zoek naar verbinding
11
Leer jezelf en je coachee kennen
12
Kijk op verschillende manieren
13
Afscheid nemen … en dan?
14
Coaching bij spanningsklachten
15
Coachen smaakt naar meer?
16
Geraadpleegde literatuur

Meer weten over Coaching & training? Er is meer! Op ons blog blog.vanduurenmanagement.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met ervaringen, expertise en best practices om jou te helpen groeien als professional.

Deze artikelen gaan net als Coachen met een leeg hoofd (e-book, 2e herziene editie) over Coaching & training en vind je misschien ook interessant.


Results of blog query (this text will be replaced...)

Andere relevante artikelen in de categorie op blog.vanduurenmanagement.nl .

Relevante blogs zoeken...