Het verborgen leiderschap van oudste dochters (e-book)

Het verborgen leiderschap van oudste dochters (e-book)

Wat hebben Jacinda Adern, Angela Merkel en Brené Brown gemeen?

Uitvoering
E-book, 192 pagina's
Auteur
ISBN
9789089656810
Verwacht op
01 augustus 2023
nog niet leverbaar

Wat hebben Angela Merkel, Oprah Winfrey en Brené Brown met elkaar gemeen? Het zijn leiders en oudste dochters.

Veel oudste dochters zien zichzelf niet als leiders, maar ze zijn het wel. Ze vinden het normaal dat ze een organisatie leiden of een succesvol bedrijf opbouwen. Sterker nog, ze zijn vaak bescheiden over hun eigen rol en kritisch op wat ze nog beter zouden kunnen of moeten doen.

Aan de buitenkant hebben ze het prima voor elkaar, moor van binnen knaagt het. Ze werken steeds harder en hun lijf protesteert. Ze voelen zich regelmatig schuldig, want doordat ze op het werk zoveel geven, zijn ze thuis niet de leukste versie van zichzelf. Ze ervaren een innerlijke onrust en vragen zich af: is dit het nu? Ze weten vaak wat ze niet meer willen, maar wat ze wel willen, hebben ze nog niet helder. Oudste dochters proberen dit alleen en zelf op te lossen, want zo hebben ze het tenslotte altijd gedaan.

Dit kan echt anders!

Dit boek geeft antwoord op:

 • Wat is de invloed van je plek in het gezin op je leiderschap?
 • Wat zijn je kwaliteiten en valkuilen?
 • Wat is de oudste dochter dynamiek en hoe kun je die doorbreken?
 • Wat is het verborgen leiderschap van oudste dochters en hoe zet je dat in?

Je maakt je eigen persoonlijke 'Reis van de Heldin' en krijgt waardevolle oefeningen en praktische handvatten die je vandaag nog kunt toepassen.

Wis filter
 • Aike Borghuis

  Aike Borghuis

  Aike Borghuis (1980) is een oudste dochter. Dochter en kleindochter van een oudste dochter. Zelf is ze moeder van twee dochters. Ze kent de oudste-dochter-dynamiek dus door en door. Sinds 2010 werkt ze vanuit het systemisch gedachtegoed. Toen ze bij toeval...
  Borghuis B

Meer weten over Leiderschap? Er is meer! Op ons blog blog.vanduurenmanagement.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met ervaringen, expertise en best practices om jou te helpen groeien als professional.

Deze artikelen gaan net als Het verborgen leiderschap van oudste dochters (e-book) over Leiderschap en vind je misschien ook interessant.


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over op blog.vanduurenmanagement.nl

Relevante blogs zoeken...