Een rondleiding door C++

Een rondleiding door C++

Tweede editie

Uitvoering
Boek, flexcover, steunkleur, 320 pagina's
ISBN
9789463561013
Verwacht op
27 september 2019
Serie
€ 39,99 € 33,99 (actieprijs t/m 25-9-2019)

Handig om te weten: van dit boek is een webversie beschikbaar. Als u zich registreert, krijgt u gratis toegang, plus relevante extra’s.

In Een rondleiding door C++ beschrijft Bjarne Stroustrup, de maker van C++, wat modern C++ precies inhoudt. In deze beknopte, op zichzelf staande handleiding worden de belangrijkste bijzonderheden van C++ en dito componenten van de standaardbibliotheek besproken – uiteraard niet heel diepgaand, maar op zo'n manier dat programmeurs een zinvol overzicht van de taal krijgen, aangevuld met sleutelvoorbeelden en praktische hulp om aan de slag te kunnen.

Stroustrup presenteert de bijzonderheden van C++ in de context van de ondersteunde programmeerstijlen, zoals objectgeoriënteerd en generiek programmeren. Het boek begint met de basis en gaat vervolgens in op allerlei geavanceerde onderwerpen, waarvan vele nieuw zijn in C++17, zoals move-functionaliteit, uniforme initialisatie, lambda-expressies, verbeterde containers, toevalsgetallen en concurrency. Tijdens deze opmerkelijk uitgebreide rondleiding worden zelfs enkele uitbreidingen besproken die gepland zijn voor C++20, zoals concepten en modules. De rondleiding eindigt met een bespreking van ontwerp en ontwikkeling van C++.

Dit boek leert u niet programmeren, maar als u al C- of C++-programmeur bent en meer wilt weten van het huidige C++, of als programmeur vertrouwd bent met een andere taal en u zich een nauwkeurig beeld wilt vormen van de kenmerken en voordelen van modern C++, dan vindt u geen kortere of eenvoudiger introductie dan deze rondleiding.

Downloadbare bestanden
Wis filter
  • Bjarne Stroustrup

    Bjarne Stroustrup

    Bjarne Stroustrup is de ontwerper en oorspronkelijke implementeerder van C en de auteur van onder andere Programming: Principles and Practice using C Second Edition en The C Programming Language Fourth Edition. Na loopbanen bij Bell Labs AT&T Labs en...
    Stroustrup S