Handboek Hindenburg Narrator Audioproductie (PDF-boek)

Handboek Hindenburg Narrator Audioproductie (PDF-boek)

Uitvoering
PDF-Boek , 183 pagina's
Auteur
ISBN
9789463562874
Gepubliceerd
2022
Serie
€ 24,99

Met Hindenburg Narrator heeft u een krachtig programma in huis om tekst en tijd met elkaar te verbinden. Audioboeken, ePub met audio, DAISY-producten, podcasts – het kan allemaal.

Hindenburg Narrator bestaat in een standaardversie die naar audioboek-formaat kan exporteren en een uitgebreidere versie met de aanduiding Studio. De Studio-versie kan zowel naar luisterboek als naar ePub en DAISY exporteren en kan uw huidige sessie als sjabloon opslaan.

Het handboek is gebaseerd op de Studio-versie en geschikt voor zowel Windows- als Apple-gebruikers.

De filosofie van Hindenburg is dat audiosoftware ook toegankelijk moet zijn voor journalisten, bloggers en voice-overs. De interface ziet er strak en uitnodigend uit. Maar de onderliggende functionaliteit blijft naar zijn aard vrij complex: omgang met audiosoftware vraagt om specifieke inzichten en vaardigheden.

Bij het samenstellen van de inhoud is vooral gedacht aan voice-overs die in hun eigen thuisstudio opnames maken. Speciaal voor hen die recent tot het vak zijn toegetreden en voor wie veel begrippen nog nieuw zijn, begint het handboek met een kleine workshop om kennis te maken met de meest gangbare termen en objecten in de audiosoftware, als een nieuw huis waarvan u de kamers leert kennen. Daarna volgen hoofdstukken die de lijn van de productiefasen volgen en op details ingaan.

Ervaren voice-overs en sound editors kunnen in het boek ontdekken, wat Hindenburg van andere software onderscheidt en de meer geavanceerde toepassingen bestuderen.

De informatie wordt ondersteund met afbeeldingen, tabellen, schema’s en use cases waar dit zou kunnen bijdragen aan beter begrip.

Behandeld worden onder meer:

 • Manieren om de navigatiestructuur te realiseren
 • Instellen van de opnamekenmerken
 • Synchronisatie van audio met tekst tijdens opname en achteraf
 • Audio controleren en bewerken
 • Automatische controles en correcties
 • Effecten toepassen en stemprofielen gebruiken
 • Assemblage en consolidatie van audio
 • Exporteren naar luisterboek, ePub en DAISY
Wis filter
 • Jan van Essen

  Jan van Essen

  Jan van Essen was business consultant bij Hewlett Packard Enterprise Services Nederland tot 2016. In de rol van expert voor gebruikerstraining was hij binnen projectorganisaties verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van handleidingen studieboeken...
  Essen E

Meer lezen? Op onze zustersite blog.computercreatief.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met nuttige tips, trucs en andere lezenswaardigheden.

Bij Handboek Hindenburg Narrator Audioproductie (PDF-boek) hebben wij de volgende aanvullende artikelen gevonden:


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over audio op ComputerCreatief.nl

Relevante blogs zoeken...