Foto’s analyseren en bespreken 2e editie

Foto’s analyseren en bespreken 2e editie

Uitvoering
Boek , 240 pagina's
Auteur
ISBN
9789463563604
Verwacht op
29 augustus 2024
€ 39,99 € 34,99 (actieprijs t/m 27-8-2024)

Hoe vaak overkomt het je niet dat je over een foto iets wilt zeggen en dat je even niet verder komt dan ‘mooi’? Ben je fotodocent of redacteur, mentor, jurylid, galeriehouder, recensent of fotograaf, dan heb je meer woorden nodig om uit te leggen welk inzicht je hebt en waarom je keuze belangrijk is.

Met dit boek leer je in heldere stappen fotografie te analyseren. Met de overzichten in dit boek benoem je eenvoudig de onderwerpen, de beeldelementen, de strategie van de maker en de relevantie voor de toeschouwer. Je kunt de lijst met duizend woorden als schrijfhulp beschouwen. Je zult de negen vragen van de beeldelementen als handvat voor je openbare besprekingen uit je hoofd willen kennen. Je ontdekt de verschillende invloeden van contexten op de betekenis van beelden en leert dat dat een verrijking van de fotografie is. Je zult merken dat je toehoorders zich gelukkiger voelen als jij voor hen het beeld kunt verklaren.

Wis filter
  • Tom Meerman

    Tom Meerman (Amsterdam 1959) fotografeert sinds 1977. Zijn nieuwsgierigheid naar de mogelijkheden van de fotografische taal leidde tot zijn afstuderen als autonoom beeldend kunstenaar in de fotografie (Artez Arnhem 1988). Sindsdien spreekt en schrijft...
    Meerman M

Meer lezen? Op onze zustersite blog.computercreatief.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met nuttige tips, trucs en andere lezenswaardigheden.

Bij Foto’s analyseren en bespreken 2e editie hebben wij de volgende aanvullende artikelen gevonden:


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over op ComputerCreatief.nl

Relevante blogs zoeken...