Classroom in a Book: Adobe Photoshop CC 2018

Boektraining NL versie Adobe Photoshop CC 2018 Classroom in a book, vrijdag 7 juni 2019

Incl. de NL versie van het boek Adobe Photoshop CC 2018 Classroom in a book t.w.v. 49,99!

Uitvoering
Workshop (met boek, 400 pagina's)
Trainer
Datum:
7 juni 2019
Tijd:
10.00 - 17.00
Locatie:
de Gelderlandfabriek
Stationsweg 7
4101 NG Culemborg

Deze unieke opzet voorziet in een praktische 1-daagse training gebaseerd op het succesvolle boek Adobe Photoshop CC 2018 ‘Classroom in a book’.

Deze training wordt verzorgd door Peter Villevoye, Adobe Certified Expert & Instructor voor veel populaire Adobe-software zoals Illustrator, Photoshop, InDesign, Dreamweaver en Muse. Bekijk het volledige programma onder het tabblad Opzet.

Programma's zoals Adobe Photoshop, Illustrator en Adobe InDesign zijn enorm uitgebreid. Je zou er wel twee volle weken dagelijks training in kunnen krijgen als je echt álles zou willen behandelen en begrijpen. Daarom maakt Peter de cruciale keuze en om niet het héle programma of complete boek te behandelen, maar wel de belangrijkste eerste stappen en hoofdstukken. En met deze grondige basis kan je dan prima en naar eigen voorkeur de andere hoofdstukken doorlopen en de rest van het programma verkennen en uitdiepen.

Adobe Photoshop is het meest bekende en populaire programma van Adobe. Je gebruikt het o.a. voor het corrigeren van foto's en het maken van allerlei prachtige fotografische creaties. Soms wordt het ook ingezet voor zaken zoals een advertentie, flyer of beelden voor social-media, al kom je dan toch al snel op het terrein van andere Adobe-software zoals Illustrator, InDesign en Spark.

Wat ga je in de training doen

1. Het werkgebied leren kennen

Veel Adobe-programma's gebruiken dezelfde interface voor veel overeenkomstige functies. Na een korte inleiding over het programma, maak je kennis met de typische Adobe-aanpak voor het gebruiken van (deel)vensters, het in- en uitzoomen (op vele manieren) en het gebruiken van werkruimten. Dat doe je allemaal aan de hand van een eerste voorbeeld, waarbij je meteen al enkele Photoshop-fenomenen en Lagen-technieken leert.


2. Algemene fotocorrecties

In dit hoofdstuk leer je een goede uitsnede te maken en de twee belangrijkste retoucheer-technieken. Dat doe je aan de hand van een verkleurde en gehavende Polaroid-foto, die daarna een stuk beter (nostalgisch en romantisch) eruit ziet.


3. Met selecties werken

Veel technieken in Photoshop zijn afhankelijk van een goede selectie en die kan je op heel veel verschillende manieren maken. Peter leert je de meest voorkomende selectiewijzen te gebruiken en combineren, waarmee je het gros van je werk goed aankan. En voor de preciezelingen maken we graag even een uitstapje naar een ander hoofdstuk, waarin we het vrijstaand maken van o.a. haren behandelen.


4. De beginselen van lagen

De lagen zijn in de eerdere hoofdstukken al vanzelf aan bod gekomen, maar in dit hoofdstuk gaan we er uitgebreider op in en zullen we ook wat creatievere onderwerpen oppakken, zoals het gebruiken van laagmaskers en het onderling maskeren van lagen. Daarbij mag je je oefening naar eigen smaak aankleden met wat tekstlagen en allerlei laageffecten.

Daarnaast krijg je een heldere en onvergetelijke uitleg over het fenomeen resolutie en de vele standaardformaten. Iedereen doet daar nogal mysterieus over, maar in feite is het uiterst simpel. Daar zorgt Peter wel voor... Tot slot krijg je een overzicht en leidraad m.b.t. de belangrijkste bestandssoorten; wat is dat ‘RAW’ en wanneer gebruik je nu PSD, JPEG of PNG, of PDF ?

Een volle, leerzame maar ook amusante dag, want het is immers leuk en boeiend om creatief met foto's en andere beelden te leren werken.


Praktische informatie

Datum: Vrijdag 7 juni van 10:00 tot en met 17:00 - inschrijven.

Locatie: De Gelderlandfabriek te Culemborg (naast het NS-station) Er is ruime (gratis) parkeermogelijkheid in de directe omgeving aanwezig.

Kosten: € 199,00 inclusief btw en inclusief de Nederlandse versie van het boek Adobe Photoshop CC 2018 Classroom in a book ter waarde van 49,99 euro.

Koffie, thee, water en lunch zijn inbegrepen.

Zelf meenemen: Deze training wordt gegeven op basis van "bring your own device", dus: laptop met daarop Adobe Photoshop CC 2018 zelf meenemen.


Wis filter
  • Peter Villevoye

    Peter Villevoye (op dit moment geen actieve boeken)

    Peter heeft een rijke historie en ruime ervaring in talloze mediatechnieken. Duizenden vakmensen kennen hem van trainingen in DTP web- en app-design en digitaal publiceren. En vele tienduizenden kennen hem van zijn artikelen in vakbladen en boeken nieuws...
    Villevoye V