Web Development Library: JavaScript 2e editie

Boektraining JavaScript & ES6. Let op: Deze training kost normaal 499,-

Uitvoering
Workshop (met boek, 248 pagina's)
Datum:
17 juni 2020
Tijd:
10:00 - 17:00
Locatie:
de Gelderlandfabriek
Stationsweg 7
4101 NG Culemborg
€ 150,00
niet meer leverbaar

HTML en CSS zijn voldoende om een website mee te maken. Maar wat nu als u wilt dat de site enige intelligentie vertoond, of dat er dynamisch onderdelen kunnen worden toegevoegd, verborgen of geanimeerd? Welkom bij de eendaagse boektraining JavaScript en ES6!

De bijzondere opzet voorziet in een praktische training, gebaseerd op het succesvolle boek JavaScript uit de Web Development Library. De training wordt verzorgd door de auteur en ervaren frontend trainer Peter Kassenaar.

Bekijk het volledige programma in het tabblad OPZET.

De training gaat over het toevoegen van gedrag aan webpagina’s. Dit betekent dat u dynamische webapplicaties maakt, in plaats van statische websites. We kunnen rustig stellen dat internet in zijn huidige vorm zonder JavaScript niet zou kunnen bestaan. Gmail, Facebook, internetbankieren en talloze (e-commerce) websites worden onder de motorkap aangedreven door JavaScript. ES6 (de afkorting van EcmaScript 6, de officiële benaming voor JavaScript) is een uitbreiding op de oorspronkelijke programmeertaal en biedt mogelijkheden die aansluiten bij modern webdevelopment en de huidige generatie browsers.

Uiteraard beginnen we in de training niet met dergelijke ingewikkelde websites. U zult eerst de basisbeginselen van het programmeren in JavaScript onder de knie moeten krijgen. Want dat is wel iets om rekening mee te houden: HTML en CSS zijn voor het vormgeven van websites, en traditioneel het domein van de ontwerper of designer. Als u met JavaScript aan de slag gaat, betekent dit dat u met code werkt. Echt programmeren dus. U leert alles over variabelen, statements, de syntaxis van de taal en de manieren waarop de uitvoering van een JavaScript-programma gestuurd kan worden.

We sluiten af met enkele meer complexe JavaScript-begrippen zoals het werken met objecten, overerving en closures. Na afloop van de training hebt u voldoende handvatten om zelf met JavaScript verder te gaan.

Doelgroep

De boektraining JavaScript is bedoeld voor iedereen die wil beginnen met JavaScript, of eindelijk eens wil weten wat hij of zij eigenlijk aan het doen was tijdens al dat kopiëren-en-plakken van internet. U hoeft geen ervaren programmeur te zijn, maar moet wel affiniteit hebben met code. De training gaat niet in op het ontwerp/design van websites, maar juist op de code die daarachter verscholen gaat.

Als u al veel JavaScript-ervaring hebt, is deze training mogelijk te ‘licht’ voor u. Neem in dat geval contact op met Van Duuren Media, dan zullen we bij voldoende belangstelling ook een boektraining Advanced JavaScript organiseren.

Tijdens de training

Om ervoor te zorgen dat iedereen mee kan doen, hebt u tijdens de training toegang tot een Github-repository met codevoorbeelden. Zo hoeft u niet alles ‘from scratch’ te typen, maar kunt u meekijken met bestaande code en deze uitbreiden waar nodig.

Hebt u op voorhand al specifieke (JavaScript-)vragen? Vóór de workshop ontvangt u een e-mail met informatie. Daarin krijgt u de mogelijkheid een vraag aan Peter te stellen. Deze zal hij dan in de workshop behandelen.


Wat ga je in de training doen

De training bestaat uit ongeveer 50% instructie en 50% hands-on praktijkoefeningen. Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan de orde: 

- Wat is JavaScript, in welke omgevingen wordt het ingezet?

- Basis syntaxis: variabelen, statements, program flow en conditionele structuren.

- Werken met functies

o Functies definiëren, functies aanroepen

o Parameters

o Anonieme functies

o Callback functies: functies als parameter voor andere functies.

- Gegevensverzamelingen met arrays

o Syntaxis

o Gegevens aan een array toevoegen en verwijderen.

o Over arrays itereren

o Array-methodes zoals .sort(), .split(), .join(), .forEach(), .map() en meer.

- Werken met Objecten

o JavaScript Objectnotatie en JSON

o Key/value-pairs in objecten

o Eigenschappen van objecten benaderen

o Geneste objecten

o Arrays van objecten

- JavaScript Events en DOM

o Event listeners schrijven

o Data aan het DOM toevoegen, uit het DOM ophalen

o Dynamische applicaties maken.

- JavaScript Next Steps, vooruitblik

o Meer mogelijkheden

o ECMAScript 6-opties

o Uitbreidingen in ES6


Inschrijven

Wacht niet te lang en schrijf u nu in. Er kunnen maximaal 20 personen aan deze training meedoen en vol = vol!


Zelf meenemen:

• Uw eigen laptop. Windows, Macintosh of Linux maakt niet uit, als u zelf maar goed met uw besturingssysteem overweg kunt.

• Een code-editor om JavaScript te schrijven. Wij adviseren Visual Studio Code (gratis, https://code.visualstudio.com/) of Jetbrains WebStorm (30-dagenversie beschikbaar op https://www.jetbrains.com/webstorm/download).

• Google Chrome als browser, om de programma’s te draaien en te debuggen.

Locatie: De Gelderlandfabriek te Culemborg, naast het NS-station. Er is ruime (gratis) parkeermogelijkheid in de directe omgeving aanwezig.

Kosten: € 179,99 inclusief btw en inclusief het boek ' Web Development Library – JavaScript, 2e editie', ter waarde van € 29,99

Koffie, thee, water en lunch zijn inbegrepen.