Adobe Photoshop voor Lightroom-gebruikers, 2e editie

Boektraining Adobe Photoshop voor Lightroom-gebruikers, 'de Scott Kelby methode'

Inclusief het boek 'Adobe Photoshop voor Lightroom-gebruikers' ter waarde van 34,99!

Uitvoering
Workshop (met boek, 202 pagina's)
Trainer
Datum:
4 september 2019
Tijd:
10:00 - 17:00
Locatie:
de Gelderlandfabriek
Stationsweg 7
4101 NG Culemborg

Deze unieke opzet voorziet in een praktische 1-daagse training, gebaseerd op het succesvolle nieuwste Scott Kelby-boek ‘Photoshop voor Lightroom-gebruikers’.

Deze training wordt verzorgd door Rob de Winter, Adobe Certified Expert & Instructor voor populaire Adobe-software zoals Photoshop, InDesign en Illustrator. Naast het geven van trainingen voor zijn bedrijf DWM Trainingen is Rob spreker op conferenties als Adobe MAX. Bekijk het volledige programma onder het tabblad Opzet.

Voor veel fotografen is Adobe Lightroom één van de belangrijkste gereedschappen voor fotobewerking. Maar, op een gegeven moment loop je tegen de beperkingen van dit programma aan, en realiseer je je dat Lightroom bepaalde bewerkingen gewoonweg niet kan uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het professioneel retoucheren van portretten, het combineren van verschillende foto’s, special effects, teksten toevoegen aan je foto’s… In dat soort situaties komt Photoshop om de hoek kijken.

Tijdens deze trainingsdag zul je dus vooral met Photoshop aan de slag gaan, en daarin de meest handige functies voor fotografen leren. Denk hierbij aan personen of objecten vrijstaand maken (zoals lastige haren), handige retoucheertechnieken en het werken met lagen en maskers. Nadat je de nodige basisbewerkingen in Lightroom hebt toegepast, zul je dus bijna altijd verder gaan in Adobe Photoshop om deze geavanceerde fotobewerkingen toe te passen. In deze trainingsdag leer je stap voor stap de technieken die door de meest vooraanstaande digitale fotografen worden gebruikt.


Wat ga je in de training doen

Inhoud


1. Onmisbare Photoshop-technieken

Hoe werken lagen, en hoe zit de Photoshop interface in elkaar? En hoe maak je basisselecties om één deel van je foto te kunnen bewerken? Daar ga je gelijk in dit eerste deel mee aan de slag.


2. Retoucheren

In dit deel leer je hoe je portretten retoucheert. Denk hierbij aan het retoucheren van gelaatstrekken, vlekjes verwijderen, mooie tanden maken en studiofouten verbeteren.


3. Composities en effecten

Lagen en selecties zijn dé Photoshop-onderdelen waar je eigenlijk niet zonder kunt. Als je deze onderdelen namelijk goed onder de knie hebt, maak je bijvoorbeeld veel gemakkelijker composities van verschillende foto’s. In dit hoofdstuk leer je ook hoe je op de makkelijkste manier haren uitknipt, of harde randen verzacht.


4. Veelvoorkomende problemen en speciale effecten

In dit hoofdstuk leer je hoe je veelvoorkomende foto-problemen oplost in Photoshop. Zo kun je aan het eind groepsfoto’s eenvoudig repareren, storende objecten uit een foto verwijderen (zoals toeristen), elementen van kleur veranderen, en nog véél meer.

Zoals je ziet is dit een hele volle, maar vooral gezellige en leerzame dag.

Zelf meenemen: Deze training wordt gegeven op basis van “Bring your own device”. Let er daarom op dat je de nieuwste versie van Photoshop hebt geïnstalleerd (Photoshop CC 2019) én de nieuwste versie van Adobe Bridge (Bridge CC 2019). Vaak is het ook handig om in ieder geval met een muis, of met een Wacom-tablet te werken (als je die hebt).


Wis filter
  • Eduard de Kam

    Eduard de Kam

    Eduard de Kam is fotograaf en deskundige op het terrein van digitale fotografie en kleurbeheer. Hij is verbonden aan het Nederlands Instituut Digitale Fotografie in Haarlem (NIDF). Het NIDF publiceert onder andere de NIDF-norm waarin beschreven wordt...
    Kam K