Bewuster en beter: Mooiere foto’s voor print, scherm & internet

Bewuster en beter: Mooiere foto’s voor print, scherm & internet

Uitvoering
Boek , 192 pagina's
Auteur
ISBN
9789059404854
Gepubliceerd
2010
€ 24,90
niet meer leverbaar

“Een foto is pas een foto als ze afgedrukt is”. Dit citaat stamt uit de vorige eeuw, maar heeft in deze digitale tijd niet aan waarde ingeboet. Integendeel. Anno 2010 is het aantal mogelijkheden om foto’s te delen met familie, vrienden en zelfs de rest van de wereld zo ontzettend gegroeid, dat het een serieus fotograaf onwaardig is als hij zijn foto’s in een vergeten mapje op zijn computer laat ʻonderstoffen’.

Het motto van dit boek is dan ook laat uw foto’s zien! U neemt toch geen foto's om ze vervolgens in de vergetelheid te laten raken? In de Bewuster en beter-uitgave Mooiere foto’s voor print, scherm en internet wordt u derhalve alles verteld over wat de pixels van een digitale foto zijn, hoe u foto’s kunt bewerken, wat belangrijke aspecten zijn voor het aanleveren van bestanden en krijgt u tenslotte een redelijk compleet overzicht van alle publicatiemogelijkheden van dit moment: van vertoning op een iPad, op Flickr of uw eigen webgalerie, via een diavoorstelling op een HD-televisie of YouTube tot reproductie in een prachtig fotoboek of als weergaloze canvas.

Dit boek is een bron van kennis en inspiratie en zorgt ervoor dat u zelf en ook anderen op elk moment en overal optimaal kunnen genieten van uw fotografische prestaties. Have fun, show your pictures!

Website: www.dhaeze.nl

Wis filter
  • Pieter Dhaeze

    Pieter Dhaeze

    Pieter Dhaeze is zelfstandig vormgever en fotograaf. Hij publiceert zijn praktische kennis en ervaringen via educatieve artikelen in diverse landelijke tijdschriften en op websites. Ook geeft hij trainingen en workshops in zijn studio of op locatie en...
    Dhaeze D

Bewuster en beter: Mooiere foto’s voor print, scherm & internet

1
Beeldvorming
Pixel- en beeldvorming
Resolutie
Kleur
Bestandstypen
Samenvatting
2
Beeldvoorbereiding
Werktraject
Foto-optimalisatie
Werken met selecties
Werken met lagen
Werken met tekst
Gereedmaken voor publicatie
Werken met RAW
Samenvatting
3
Mogelijkheden voor publicatie
Beeldscherm
Internet
Afdrukken
Cadeau- en deco-artikelen
4
Cases
Foto zwart-wit maken
Vrijstaande handtekening maken
Koekjesvorm
Fotocollage maken
Canvas verbreden
Panorama maken
Webgalerie
Slideshow met Live Movie Maker
Fotoboek maken
A
Kleurbeheer en afdrukken
Theorie
Praktijk
Profielen en software
Samenvatting
Index

Meer lezen? Op onze zustersite blog.computercreatief.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met nuttige tips, trucs en andere lezenswaardigheden.

Bij Bewuster en beter: Mooiere foto’s voor print, scherm & internet hebben wij de volgende aanvullende artikelen gevonden:


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over digitale op ComputerCreatief.nl

Relevante blogs zoeken...