Langs de afgrond (E-boek)

Langs de afgrond (E-boek)

Lessons learned van een ondernemer

Uitvoering
E-boek, 160 pagina's
Auteur
ISBN
9789089654069
Verwacht op
25 september 2018
Serie
€ 16,00
nog niet leverbaar

Ralph van Dam heeft meermalen een bedrijf opgericht en ook weer van de hand gedaan – al dan niet vrijwillig. Hij werkte met vrienden, met familie, met interne en met externe investeerders. In elk bedrijf heeft hij successen gekend en mooie vruchten geplukt. Maar in iedere onderneming is hij ook belazerd – soms juist door de mensen die het dichtste bij hem stonden.

Een zakelijk ingrijpend faillissement blijkt uiteindelijk de grootste gifbeker, die leeg moet tot op de bodem van zijn bestaan. ‘Een les in nederigheid’, noemt hij die periode, waarin curatoren als roofdieren achter hem aanzaten, hem alles afnamen en met zijn rug tegen de muur dwongen. Terugkijkend op de ups en downs in zijn ondernemersbestaan realiseert hij zich welke rol hij zelf heeft gespeeld. Uiteindelijk staat of valt een bedrijf toch met de ondernemer aan het roer.

- Naast het verhaal van Ralph van Dam zelf, de verhalen van meer en minder bekende ondernemers als Rene Frijters (voorheen Knab) en Arko van Brakel (Euronet Internet).

- Inclusief de adviezen van Rinke Dulack, topadvocaat en docent insolventierecht.

  • Er is geen aanvullende informatie beschikbaar
Wis filter
  • Ralph van Dam

    Ralph van Dam

    Ralph van Dam is Head of Digital Change bij Centraal Beheer én zelfstandig ondernemer. Hij heeft ondervonden dat de persoon achter de ondernemer de kritische succesfactor is voor ieder bedrijf. Maar ook dat ondanks een heftige crisis of zelfs een zakelijk...
    Dam D