Waarom zelfs de beste teams ontsporen

Waarom zelfs de beste teams ontsporen

….en hoe ze hier weer gezond uit kunnen komen

Uitvoering
Flexcover, zwart-wit , 216 pagina's
ISBN
9789089655271
Gepubliceerd
2021
€ 29,99

Neem de beste mensen en je hebt een topteam zou je denken. Toch is dat niet zo. Teams zijn levende organismen, die gezond en ongezond kunnen zijn. Teams, en teamleden, hebben in hun leven en op het werk dingen meegemaakt die nog steeds - bewust of onbewust – doorwerken in de onderlinge samenwerking. Een leidinggevende die door het MT naar voren is geschoven maar door vrijwel niemand serieus genomen wordt. Het plotselinge overlijden van een collega. Twee afdelingen die na een fusie worden samengevoegd en allebei een totaal andere cultuur hebben. Het is de dynamiek tussen teamleden die het succes bepaalt. Daar ligt de kans tot plezierig samenwerken in een gezond team, veilig, sterk en in balans.

Als je begrijpt hoe de dynamiek in je team werkt en als je je realiseert dat elk gedrag een reden heeft, kun je zelf veel doen om de samenwerking te verbeteren. Begin met bouwen aan de teamconditie. Werk aan veiligheid en vertrouwen. Zie je leiderschap als een groepsproces. Zoek balans in de samenwerking en geniet meer van je team en wat je samen bereikt.

In dit boek geeft Anton Scheffers praktische antwoorden op de volgende vragen:

 • Hoe geef je de gezondheid van je team prioriteit?
 • Hoe voorkom je schijnoplossingen?
 • Hoe voorkom je dat ‘diepzeestromen’ je team verzwakken?
 • Wat is nodig voor een goede teamconditie?
 • Hoe ontdek je de magie van jouw team?
 • Je kunt als leidinggevende heel veel doen om het succes van je team te vergroten. Want veiligheid en vertrouwen beginnen bij jou.
Wis filter
 • Anton Scheffers

  Anton Scheffers

  Anton Scheffers is bedrijfskundige en werkt als zelfstandig leiderschap- en teamcoach vanuit Essense Training en Advies. Hij heeft vanuit verschillende functies tientallen jaren ervaring in het begeleiden van teams in het bijzonder in heftige conflictsituaties....
  Scheffers S

Meer weten over Teams & teamwork? Er is meer! Op ons blog blog.vanduurenmanagement.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met ervaringen, expertise en best practices om jou te helpen groeien als professional.

Deze artikelen gaan net als Waarom zelfs de beste teams ontsporen over Teams & teamwork en vind je misschien ook interessant.


Results of blog query (this text will be replaced...)

Andere relevante artikelen in de categorie op blog.vanduurenmanagement.nl .

Relevante blogs zoeken...