Dementie, hoe ga je ermee om? (audioboek)

Dementie, hoe ga je ermee om? (audioboek)

Een praktische en positieve gids voor mantelzorgers

Uitvoering
Audiobook, 256 pagina's
ISBN
9789462551046
Gepubliceerd
2019
€ 14,99

Het aantal mensen met dementie neemt toe en daarmee ook het aantal mantelzorgers. Partners, familieleden en andere naasten nemen de zorg dan op zich. Dementie begint vaak met geheugenproblemen en desoriëntatie, maar gaandeweg worden de problemen groter. Veel mantelzorgers worden geconfronteerd met verandering van gedrag en persoonlijkheid en veel mensen met dementie krijgen last van depressiviteit.

Het goede nieuws is dat mensen met dementie nog steeds denken, voelen en zichzelf duidelijk kunnen maken. Afhankelijk van het stadium van de ziekte is er vaak nog veel mogelijk. Aan de hand van de honderd meestgestelde vragen door mantelzorgers nemen we je mee in de wereld van de dementie. Zo leer je hoe je op een prettige manier kunt zorgen voor iemand met dementie. En, niet onbelangrijk, hoe je ervoor zorgt dat je jezelf niet vergeet.

 • Een positief en praktisch boek dat focust op wat nog kan.
 • Met 100 adviezen om meteen in de praktijk te brengen.
 • In Nederland zijn er ca. 300.000 mensen met dementie, in België ca. 125.000
Downloadbare bestanden
Wis filter
 • Ezra van Zadelhoff

  Ezra van Zadelhoff

  Ezra van Zadelhoff is als coach onderzoeker en trainer werkzaam op het gebied van kwaliteit van leven voor personen met dementie en hun naasten. Ze werkte mee aan films over dilemma s van mantelzorgers verzorgt kwaliteitsaudits in de zorg en schreef het...
  Zadelhoff Z
 • Tosca Janssens

  Tosca Janssens

  Tosca Janssens is specialist op het gebied van (online) communicatie in de zorg het onderwijs en het bedrijfsleven. Daarnaast is zij als mantelzorger ervaringsdeskundige. Zij beheert de website www.dementiehoegajeermeeom.nl en produceert podcasts over...
  Janssens J

Meer lezen? Op onze zustersite blog.vanduurenmanagement.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met nuttige tips, trucs en andere lezenswaardigheden.

Bij Dementie, hoe ga je ermee om? (audioboek) hebben wij de volgende aanvullende artikelen gevonden:


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over Dementie, op blog.vanduurenmanagement.nl

Relevante blogs zoeken...