Dementie, hoe ga je ermee om? (e-book)

Dementie, hoe ga je ermee om? (e-book)

Een praktisch en positief handboek voor mantelzorgers

Uitvoering
E-Book , 224 pagina's
Ook beschikbaar
ISBN
9789462961746
Gepubliceerd
2021
van € 19,99 voor € 13,99 met couponcode

Het aantal mensen met dementie neemt toe en daarmee ook het aantal mantelzorgers: partners, kinderen en andere naasten die nauw bij hen betrokken zijn. Mantelzorgers bieden hun tijd, energie, liefde en zorg veelal gedurende lange tijd aan. In die periode ontstaan steeds meer vragen waarop eenduidige antwoorden niet zomaar te vinden zijn. Naast de dingen die echt moeilijk of ingewikkeld zijn, is er - afhankelijk van de individuele persoon met dementie en het stadium van de ziekte - gelukkig vaak nog veel wel mogelijk.

Dit boek geeft antwoord op die vragen en biedt je een helpende hand, concrete tips en handreikingen, gericht op wat nog wél kan. Op basis van de meest gestelde vragen door mantelzorgers nemen we je mee in de wereld van dementie. Wat is dementie eigenlijk, hoe verloopt het ziekteproces, wat verandert er in je relatie en de relatie met familie en vrienden, hoe kun je je oriënteren op een goede woonzorgvoorziening en wat is in de laatste levensfase van belang? Met daarnaast ruim aandacht voor jezelf: hoe blijf je in balans en zorg je goed voor jezelf? Een handboek om steeds opnieuw open te slaan bij de vraag die jou op dat moment bezighoudt.

 • Een positief en praktisch boek dat focust op wat nog wel kan
 • Met meer dan 100 tips en handreikingen om meteen in praktijk te brengen
 • In deze herziene en uitgebreide versie is de informatie geactualiseerd en zijn nieuwe vragen toegevoegd

Voor meer informatie, tips, inspirerende verhalen van mantelzorgers en podcasts, ga naar www.dementiehoegajeermeeom.nl

Wis filter
 • Ezra van Zadelhoff

  Ezra van Zadelhoff

  Ezra van Zadelhoff is als coach onderzoeker en trainer werkzaam op het gebied van kwaliteit van leven voor personen met dementie en hun naasten. Ze werkte mee aan films over dilemma s van mantelzorgers verzorgt kwaliteitsaudits in de zorg en schreef het...
  Zadelhoff Z
 • Tosca Janssens

  Tosca Janssens

  Tosca Janssens is specialist op het gebied van (online) communicatie in de zorg het onderwijs en het bedrijfsleven. Daarnaast is zij als mantelzorger ervaringsdeskundige. Zij beheert de website www.dementiehoegajeermeeom.nl en produceert podcasts over...
  Janssens J

Meer weten over Lichaam & geest? Er is meer! Op ons blog blog.vanduurenmanagement.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met ervaringen, expertise en best practices om jou te helpen groeien als professional.

Deze artikelen gaan net als Dementie, hoe ga je ermee om? (e-book) over Lichaam & geest en vind je misschien ook interessant.


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over 53, op blog.vanduurenmanagement.nl

Relevante blogs zoeken...