Portretfotografie bij natuurlijk licht

Portretfotografie bij natuurlijk licht

Uitvoering
Paperback, kleur , 208 pagina's
Auteur
ISBN
9789463561327
Gepubliceerd
2020
€ 44,99

Handig om te weten: van dit boek is een webversie beschikbaar. Als u zich registreert, krijgt u gratis toegang, plus relevante extra’s.

Hoe zou het zijn als je indrukwekkende portretten kunt maken? Dat het niet uitmaakt in welke situatie met natuurlijk licht je je bevindt, of het nu binnen of buiten is? Dat je elke keer weer weet wat je moet doen om een prachtige foto te maken? Heb jij er ooit van gedroomd dat je zulke geweldige portretfoto’s kon maken dat vrienden en familie zeggen: ‘Wacht eens even, is dit een foto van jou? Heb jij die gemaakt?’ Dan heb je nu het goede boek in handen!

Bekroond auteur van fotografieboeken Scott Kelby laat je in dit boek zien hoe je prachtige portretten bij natuurlijk licht kunt fotograferen en bewerken. Scott laat al zijn geheimen en beproefde technieken zien. Hij bespreekt alles: van essentiële uitrusting en camera-instellingen tot de technieken die je nodig hebt om indrukwekkende portretfoto’s te maken. Van vensterlicht tot het temmen van hard, direct licht buiten, van de tools en accessoires die je nodig hebt om prachtige portretten in elke lichtomstandigheid vast te leggen, Scott laat het allemaal zien.

Naast vele andere onderwerpen bespreekt Scott het volgende:

 • De geheimen om elke keer weer superscherpe portretten te krijgen zonder dat het zweet je uitbreekt.
 • Wat de juiste camera-instellingen zijn voor portretten bij natuurlijk licht en waarom (en welke je beter kunt vermijden).
 • Hoe je een scheiding maakt tussen je onderwerp en een zijdezachte, onscherpe achtergrond, ongeacht welke lens je gebruikt.
 • Hoe je zelfs het hardste licht temt en het in je voordeel gebruikt om zacht, mooi, omhullend licht te creëren;
 • Welke lenzen de beste resultaten opleveren en waarom.
 • Welke uitrusting je echt nodig hebt en welke accessoires het beste werken.
 • Een heleboel geweldige tips die je niet alleen helpen om betere foto’s te maken, maar die het hele proces van fotograferen nog leuker maken.

Je vindt het allemaal in Portretfotografie met natuurlijk licht, inclusief een heel hoofdstuk over nabewerking en retoucheren, plus een hoofdstuk met gedetailleerde recepten voor portretten. Het handigste is dat er maar één onderwerp per pagina word gesproken. Zo vind je snel de informatie die je nodig hebt. Er is nog nooit zo’n boek over portretfotografie met natuurlijk licht verschenen!

Wis filter
 • Scott Kelby

  Scott Kelby

  Scott Kelby is de bestverkopende auteur ter wereld van boeken over fotografische technieken. Hij is tevens hoofdredacteur en uitgever van het tijdschrift Lightroom Magazine producer van LightroomKillerTips.com hoofdredacteur en uitgever van het tijdschrift...
  Kelby K

Portretfotografie bij natuurlijk licht

1
PORTRETLENZEN
2
CAMERA-INSTELLINGEN
3
PORTRETTEN BIJ VENSTERLICHT
4
BUITEN FOTOGRAFEREN
5
FOTOGRAFEREN IN DIRECT LICHT
6
COMPOSITIE
7
POSEREN
8
NABEWERKING
9
PORTRETRECEPTEN
INDEX

Meer lezen? Op onze zustersite blog.computercreatief.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met nuttige tips, trucs en andere lezenswaardigheden.

Bij Portretfotografie bij natuurlijk licht hebben wij de volgende aanvullende artikelen gevonden:


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over portretfotografie op ComputerCreatief.nl

Relevante blogs zoeken...