Personal branding voor fotografen

Personal branding voor fotografen

Uitvoering
Paperback, kleur , 208 pagina's
Auteur
ISBN
9789463561563
Gepubliceerd
2020
€ 32,99

De hoeveelheid fotografen is de laatste jaren enorm toegenomen. Daardoor lijkt het bijna onmogelijk om nog aandacht te genereren voor jouw fotografie. Maurice Jager steekt iedere fotograaf op dat gebied een hart onder de riem in het boek Personal branding voor fotografen. Hij leert je hoe je meer volgers kunt krijgen op social media, hoe je het beste met de verschillende soorten social media kunt omgaan, hoe je marketing en zelfpromotie leuk voor anderen, maar zeker ook voor jezelf kunt maken en hoe je van volgers klanten kunt maken in jouw fotopraktijk.

De mogelijkheden om jouw eigen verhaal te vertellen met je beelden zijn de laatste jaren ook toegenomen. Maurice Jager laat aan de hand van voorbeelden uit zijn eigen goed lopende praktijk zien hoe je daar het meeste succes mee kunt krijgen met de juiste personal branding. Als headshot- en promotiefotograaf voor bedrijven, laat hij zien met welke middelen hij volgers en klanten heeft gekregen. Inmiddels is hij een internationaal gevraagd fotograaf. Als portretfotograaf heeft hij een goedlopende praktijk met portretfotografie voor LinkedIn.

In Personal branding voor fotografen neemt Maurice Jager je als een soort coach mee volgens een stappenplan dat jij kunt toepassen op jouw manier van fotograferen. Het boek staat vol met voorbeelden en methodes om op te vallen op Facebook, Instagram, LinkedIn en andere social media.

Andere methodes

Om niet alleen zijn eigen werkwijze te verklaren, maar ook andere invalshoeken te laten zien, interviewde Maurice Jager tien internationale topfotografen die uitblinken met hun promotiestrategie; zij zijn meesters in de personal branding. Zij leggen uit hoe ze hun bedrijf hebben uitgebouwd, volgers hebben gekregen en terugkerende klanten aan zich hebben weten te binden.

Interactie

Het gaat allemaal om het naadloos in elkaar laten overlopen van je fotografie en personal branding, zodat het bijna als terloops voelt dat je reclame voor jezelf maakt omdat je dicht bij je hart blijft. Maurice Jager leert je om goed naar je eigen werk te kijken en daar het verhaal waar jij voor staat uit te destilleren. Hij legt ook uit hoe je tijdens je gewone fotowerk een bibliotheek van promotiebeelden kunt aanleggen en hoe je die voorziet van aansprekende teksten die het goed doen op social media en veel interactie genereren met je doelgroep.

Bloggen

Veel fotografen die in het boek worden geïnterviewd, zijn ook leraren omdat zij online vertellen hoe ze bepaalde methoden hebben uitgevonden, toepassen en er succes mee hebben. Dat doen ze meestal in de vorm van een blog. Daarom heeft Maurice Jager een heel hoofdstuk ingericht om te laten zien hoe je een blog opzet en onderhoudt. Het grote voordeel van daarop praten over je werk, is dat je erover nadenkt en je werk er beter door wordt.

Tips uit het boek

  • De beste manier om volgers aan je te binden is door content te produceren en plaatsen waar zij wat aan hebben. Licht tipjes van de sluier op, deel je trucs en ook zeker de fouten die je ooit maakte.
  • Wees altijd oprecht in alles wat je deelt. Als je doet wat je leuk vindt, gaat het vanzelf, als je iets doet omdat het moet, komt het geforceerd over. Als je alleen doet waar je hart zit, kun je daar steeds meer mee bezig zijn en voelt het niet als werk.
  • Geef niet alles in één keer weg: haal dingen uit je werk die smaken naar meer. Probeer te bepalen wat je ‘evergreens’ zijn en maak een plan om die van tijd tot tijd te herhalen.
Wis filter
  • Maurice Jager

    Maurice Jager is headshot- en portret-fotograaf schrijver trainer en spreker. Hij helpt ondernemers bedrijven en influencers om hun verhaal te vertellen met foto s. Ook is hij mede-oprichter van het platform: SCREW THE METADATA. Hij werkt in zijn studio...
    Jager J

Personal branding voor fotografen

1
Het belang van de foto online
Foto’s op social media
Mensen zijn nieuwsgierig van nature
Wat is jouw verhaal?
2
Introductie in storytelling online
Wat is een verhaal?
De voordelen van storytelling
Professionele storytelling
De zes ingrediënten
Wat zijn de hoofdstukken in jouw verhaal?
Welke hoofdstukken gaan we gebruiken?
Preventie van information overload
Stap 1: wie ben jij?
Stap 2: waar kom je vandaan?
Stap 3: hoe word je gezien?
Stap 4: wat wil je bereiken?
Stap 5: de details
Stap 6: wat verkoop je?
De strategie
Hoe kan dit er uit zien?
3
Prioriteiten stellen
De juiste prioriteit
De zes hoofdstukken
De juiste balans vinden
It’s all in the name
Hoe stel ik mijn verhaal op?
Interview: Adrian Sommeling
4
Je uitstraling op social media
Je profielfoto
Interview: Clay Cook
Je coverfoto
Interview: Dani Diamond
Je biografie
Interview: Emily Teague
5
De verschillende social media-platformen
Instagram
Interview: Glyn Dewis
LinkedIn
Interview: Humberto Tan
Facebook
Interview: John Demato
Twitter
Pinterest
Interview: Lieke Anna
Tumblr
Instapaper
Conclusie
Interview: Peter Hurley
6
Mijn berichten op social media
Mijn social media-contentcategorieën
Interessante artikelen van anderen
Eigen blogs, artikelen en foto’s
Promotionele berichten op social media
De wet van de wederkerigheid
De verhouding tussen de categorieën
Evergreencontent
Geef niet alles in één keer weg
Effectief posten op social media
Handige tools
Interview: Tony Taafe
7
Aan de slag met je blog
Mijn persoonlijke plan van aanpak
Enkele tips en tools voor tijdens het bloggen
Mijn acht richtlijnen voor het publiceren van een blog
Aan de slag
Uiteindelijk moet je het gewoon doen.
Interview: Pratik Naik
8
Leg je fotobibliotheek aan
Een social media-fotobibliotheek maken
Tips voor het fotograferen
9
Zelf aan de slag
Facebook-groep
Heel hartelijk dank voor het lezen van mijn boek

Meer lezen? Op onze zustersite blog.computercreatief.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met nuttige tips, trucs en andere lezenswaardigheden.

Bij Personal branding voor fotografen hebben wij de volgende aanvullende artikelen gevonden:


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over fotografie, op ComputerCreatief.nl

Relevante blogs zoeken...