Het LichtKwadrant

Het LichtKwadrant

Uitvoering
Paperback, zwart-wit , 160 pagina's
Auteur
ISBN
9789463562195
Gepubliceerd
2021
€ 34,99

Handig om te weten: van dit boek is een webversie beschikbaar. Als u zich registreert, krijgt u gratis toegang, plus relevante extra’s.

Van alle technieken die beginnende fotografen moeten leren is het licht in de camera de meest complexe. Wat in de belichtingsdriehoek wordt uitgelegd lijkt zo logisch en is toch maar moeilijk te doorgronden. Het boek Het LichtKwadrant verbindt in een begrijpelijk en revolutionair nieuw systeem de lichtfactoren lensopening, belichtingstijd en lichtgevoeligheid in samenhang met licht tot een sluitend geheel.

In dit rijk geïllustreerde boek met veel heldere schema’s worden alle instellingen van de camera bijeengebracht. Van alle voorbeeldfoto’s zijn de gegevens bijgevoegd. De aanduidingen waarmee fabrikanten hun instellingen weergeven staan hier in tabellen naast elkaar.

Dit leerboek is bedoeld voor gebruik bij de voorbereiding en tijdens de lessen over de camera door de docent fotografie die zijn cursisten de lichtinstellingen wil aanleren. Voor cursisten fotografie is het bovenal een helder naslagwerk waar zij hun hele opleiding en nog lang daarna plezier van zullen hebben. Fotografen die nu eindelijk willen doorgronden waarom die belichtingsdriehoek een zo onbruikbaar systeem was begrijpen na het lezen van dit boek hoe hun instellingen creatief en technisch integreren. De belichtingsdriehoek wordt uitgebreid tot het LichtKwadrant.

De auteur voegde in het boek een handig en uniek rekenmaatje toe, waarmee iedere lichtsituatie kan worden ingesteld in de camera.

Wis filter
  • Tom Meerman

    Tom Meerman (Amsterdam 1959) fotografeert sinds 1977. Zijn nieuwsgierigheid naar de mogelijkheden van de fotografische taal leidde tot zijn afstuderen als autonoom beeldend kunstenaar in de fotografie (Artez Arnhem 1988). Sindsdien spreekt en schrijft...
    Meerman M

Het LichtKwadrant

1
De belichtingsdriehoek wordt uitgebreid
2
Lichtbeheersing
3
De werking van het LichtKwadrant
4
Creatieve effecten van belichten
5
Begrippenlijst
6
LichtKwadrant Rekenmaatje

Meer lezen? Op onze zustersite blog.computercreatief.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met nuttige tips, trucs en andere lezenswaardigheden.

Bij Het LichtKwadrant hebben wij de volgende aanvullende artikelen gevonden:


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over belichting, op ComputerCreatief.nl

Relevante blogs zoeken...