Het Lichtkwadrant

Het Lichtkwadrant

Uitvoering
Boek, paperback, zwart-wit, 176 pagina's
Auteur
ISBN
9789463562195
Verwacht op
28 juli 2021
€ 29,99 € 24,99 (actieprijs t/m 26-7-2021)

Van alle technieken die beginnende fotografen moeten leren is het licht in de camera de meest complexe. Wat in de belichtingsdriehoek wordt uitgelegd lijkt zo logisch en is toch maar moeilijk te doorgronden. Dit boek Het Lichtkwadrant toont in een begrijpelijk en revolutionair nieuw systeem de lichtfactoren Lensopening, Belichtingstijd en Lichtgevoeligheid in samenhang met Licht tot een sluitend systeem.

In dit rijk geïllustreerde boek met veel heldere schema’s worden alle instellingen van de camera bijeengebracht. Van alle voorbeeldfoto’s zijn de gegevens bijgevoegd. De aanduidingen waarmee fabrikanten hun instellingen weergeven staan hier in tabellen naast elkaar.

Dit leerboek is bedoeld voor de docent fotografie die zijn cursisten de lichtinstellingen wil aanleren. Voor de cursisten fotografie is het een helder naslagwerk waar zij hun hele opleiding en nog lang daarna plezier van zullen hebben. Fotografen die nu eindelijk willen doorgronden waarom die belichtingsdriehoek een zo onbruikbaar systeem was begrijpen het na het lezen van dit boek. De belichtingsdriehoek wordt uitgebreid tot Het Lichtkwadrant.

De auteur voegde in het boek een handig en uniek rekenmaatje toe, waarmee iedere lichtsituatie kan worden ingesteld in de camera.

  • Er is geen aanvullende informatie beschikbaar
Wis filter
  • Tom Meerman

    Tom Meerman (Amsterdam 1959) fotografeert sinds 1977. Zijn nieuwsgierigheid naar de mogelijkheden van de fotografische taal leidde tot zijn afstuderen als autonoom beeldend kunstenaar in de fotografie (Artez Arnhem 1988). Sindsdien spreekt en schrijft...
    Meerman M