Scherp onderhandelen zonder bot te zijn

Scherp onderhandelen zonder bot te zijn

Zelfbewust onderhandelen met oog voor de relatie

Uitvoering
Boek, 240 pagina's
ISBN
9789089650665
Gepubliceerd
2012
€ 23,99
niet meer leverbaar

Iedereen onderhandelt dagelijks met anderen, jij ook. Je neemt voortdurend beslissingen, thuis en op het werk, waarbij jouw belangen en die van anderen in het geding zijn. Vaak vinden we het in die situaties lastig om scherp te blijven en duidelijk voor onze eigen belangen op te komen. Maar waarom? Bijvoorbeeld omdat we bang zijn dat anderen ons als egoïst of haantje zullen zien. Of omdat we bang zijn voor een conflict. Of om meer weg te geven dan nodig is.

Dit boek laat je helder en toegankelijk zien hoe je stevig kunt onderhandelen zonder onredelijk te worden. Alle aspecten waar je in de praktijk van het onderhandelen mee te maken kunt krijgen, komen daarbij aan bod. Hoe neem je een heldere positie in? Weet je wel met wie je onderhandelt? Hoe bepaal je je tactiek? Hoe houd je de sfeer goed? Wat moet je met standaardvoorwaarden? Waarom moet je oppassen voor salamitactiek, een superkrunch en een nibble? Wat is jouw BAZO? Scherp onderhandelen zonder bot te zijn laat glashelder zien (met vele uitgeschreven voorbeelddialogen) hoe jij je belangen scherp kunt verdedigen, een goede deal kunt sluiten en tegelijkertijd de relatie met je gesprekspartner goed kunt houden.

Jos Linnemann en Arjan Broere zijn werkzaam als trainer en adviseur voor GITP. Zij trainen en begeleiden managers, stafmedewerkers en ondernemingsraden in uiteenlopende organisaties in het voeren van onderhandelingen.

HRD-adviesbureau GITP laat organisaties en individuen beter functioneren in hun professionele en maatschappelijke omgeving door inzicht te bieden in talenten en kwaliteiten, en door ontwikkeling mogelijk te maken.

Wis filter
  • Jos Linnemann (op dit moment geen actieve boeken)

    ...
    Linnemann L
  • Arjan Broere (op dit moment geen actieve boeken)

    ...
    Broere B

Scherp onderhandelen zonder bot te zijn

1
Inleiding
2
Wat is onderhandelen en wanneer doen we het?
3
Het inhoudelijke denkwerk achter de onderhandeling
4
Met wie onderhandel je?
5
Het aanpakken van de onderhandeling: tactiek bepalen
6
Vragen stellen, luisteren en samenvatten
7
Onderhandeltrucs, de trukendoos
8
Hoe houd je de sfeer goed?
9
Alle aspecten van de onderhandeling op een rij
Gebruikte literatuur

Meer lezen? Op onze zustersite blog.vanduurenmanagement.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met nuttige tips, trucs en andere lezenswaardigheden.

Bij Scherp onderhandelen zonder bot te zijn hebben wij de volgende aanvullende artikelen gevonden:


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over managementboeken op blog.vanduurenmanagement.nl

Relevante blogs zoeken...